Španělský motocyklista Álex Márquez (vpředu) na trati Velké ceny Malajsie

Španělský motocyklista Álex Márquez (vpředu) na trati Velké ceny Malajsie | foto: AP

Álex Márquez po souboji s bratrem vyhrál virtuální závod v Misanu

  • 0
Španěl Álex Márquez ovládl čtvrtý online závod jezdců mistrovství světa silničních motocyklů na virtuálním okruhu v Misanu. V poslední zatáčce vyhrál souboj se svým bratrem Marcem, šestinásobným světovým šampionem třídy MotoGP. Třetí skončil legendární Ital Valentino Rossi, který těžil z nehody Francouze Fabia Quartarara.

Úřadující šampion Moto2 Álex Márquez si jako první z účastníků MS během koronavirové pauzy připsal v počítačových závodech druhé vítězství. Nováček královské kubatury MotoGP vyhrál na konci března první klání, jež bylo situováno na jiný italský okruh v Mugellu. Jako jediný byl zatím vždy na stupních vítězů - ve Spielbergu dojel třetí a v Jerezu druhý.

Kvalifikaci ovládl již potřetí Quartararo a ještě po třetím z devíti kol vedl, než ho předjel Álex Marquez. V posledním se mladý Francouz navíc dopustil chyby a přišel i o stupně vítězů, kam se prosadil italský veterán Rossi.

Před vypuknutím koronavirové pandemie se v mistrovství světa silničních motocyklů stihla odjet pouze Velká cena Kataru, kde se na začátku března představili jen jezdci tříd Moto3 a Moto2. Momentálně je nejbližším závodem v kalendáři 9. srpna Velká cena České republiky na Masarykově okruhu v Brně. Spekuluje se však, že by se šampionát mohl znovu rozběhnout již v druhé polovině července ve Španělsku.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž