Francouz Sébastien Loeb na trati Katalánské rallye

Francouz Sébastien Loeb na trati Katalánské rallye | foto: Profimedia.cz

Loeb v příští sezoně vyrazí do šesti světových rallye

  • 0
Devítinásobný mistr světa v rallye Sébastien Loeb a jeho dlouholetý spolujezdec Daniel Elena absolvují v příští sezoně v barvách stáje Hyundai šest ze 14 dílů světového šampionátu. Prozradil to tovární tým korejské automobilky s tím, že se čtyřiačtyřicetiletým rekordmanem podepsal dvouletou smlouvu.

„Fakt, že jsme se domluvili s jezdcem jeho talentu a kalibru, svědčí o tom, že jsme v seriálu atraktivní adresou,“ řekl ředitel továrního týmu Hyundai Michel Nandan.

„Vítězství v Katalánské rallye ve mně znovu probudilo touhu bojovat o přední příčky. Teď je přede mnou nová výzva a už se nemůžu dočkat, až to začne. Týmový přístup a snaha uspět ze strany stáje na mne udělaly velký dojem,“ prohlásil Francouz Loeb.

Po zisku devátého mistrovského titulu v řadě v roce 2012 se účastnil jen vybraných závodů. V říjnu ve Španělsku slavil s citroënem první dílčí výhru od roku 2013. Celkem má na kontě 79 prvenství, o 35 víc než druhý krajan Sébastien Ogier.

V lednu se Loeb počtvrté zúčastní Rallye Dakar, poprvé v barvách soukromého týmu. Letos dálkový etapový závod nedokončil, o rok dříve byl celkově druhý. Dakar 2019 končí 20. ledna, úvodní Rallye Monte Carlo startuje o čtyři dny později.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž