Corinna Schumacherová | foto: AP

Schumacherova manželka vyzvala novináře, aby opustili nemocnici

  • 111
Manželka těžce zraněného Michaela Schumachera Corinna požádala zástupce médií, aby opustili nemocnici v Grenoblu, kde sedminásobný mistr světa formule 1 od předminulé neděle leží po úrazu hlavy na lyžích v umělém spánku.

"Prosím, podpořte nás s Michaelem v našem společném boji. Je pro mě důležité, abyste odlehčili lékařům a nemocnici, aby mohli pracovat v klidu - věřte prosím jejich prohlášením a opusťte kliniku. A nechte prosím také naši rodinu v klidu," uvedla Corinna Schumacherová ve svém prvním prohlášení po nehodě.

Její manžel je po pádu na lyžích z 29. prosince v Méribelu nadále v kritickém, ale stabilním stavu. Nejúspěšnější pilot historie formule 1 na lůžku v umělém spánku strávil i své páteční 45. narozeniny, během nichž ho přijelo k nemocnici podpořit množství fanoušků. Lékaři v pondělí oznámili, že nechystají žádné prohlášení či tiskovou konferenci, na níž by zveřejnili informace o Schumacherově léčbě.

Ve středu se má naopak na tiskové konferenci vyjádřit státní zastupitelství, jež vyšetřuje nehodu. Úřady mají k dispozici kameru, kterou měl Schumacher v době nehody na helmě, jež mu zachránila život. Agentura AFP dnes s odkazem na svůj zdroj uvedla, že kamera je funkční a záběry z ní jsou zřetelné. Mohly by tak poskytnout důležité detaily o tom, jak k nehodě v kamenitém terénu došlo.

Podle informací listu Le Figaro nebyla sjezdovka a její neupravený úsek řádně označeny. Noviny citují právníka Edouarda Bourgina z Grenoblu, podle něhož provozovatelé sjezdovky nesplnili platné předpisy, a jsou proto nepřímo odpovědní za Schumacherovu nehodu. Rodina slavného pilota by je kvůli tomu mohla zažalovat. Provozovatelé už najali špičkového právníka Maurice Bodechera, jenž se na tuto oblast specializuje a do roku 2010 vedl právní oddělení francouzského lyžařského svazu.

3. ledna měl Schumacher narozeniny. Fanoušci mu přišli popřát k nemocnici:

3. ledna 2014

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž