Schumacher předvedl výkon z říše snů

  • 43
Montreal - Vítězství Michaela Schumachera při Velké ceně Kanady nebylo tak jednoznačné, jak jsme si zvykli minulou sezonu. Od úvodních okamžiků se potýkal se špatně pracujícími brzdami. Přesto vyhrál a jeho nadřízení z týmu Ferrari našetřili na jeho adresu komplimenty. "Byl to jeden z nejlepších závodů, jaké jsem kdy viděl," rozplýval se technický ředitel Ross Brawn. "Až do šachovnicového praporku jsme napětím ani nedýchali," přiznal. "Všichni si odvedli své, ale Michael byl neuvěřitelný. Předvedl jízdu z kategorie snů."


Vítězství na ostrově Notre Dame vrátilo tým z Maranella na první místo Poháru konstruktérů a Michael Schumacher se poprvé v  sezoně prodral do čela mistrovství světa. "Od prvních metrů mu brzdy nefungovaly, jak by měly, a přesto dokázal kontrolovat  závod. Ukázal, že je skutečným šampionem," dodal Ross Brawn.

Šéf stáje Jean Todt děkoval Schumacherovi, že zachránil reputaci rudé stáje. "V Montrealu vyhrálo Ferrari pošedesáté od doby,  co jsem do něj přišel. Bylo to pravděpodobně jedno z našich nejtěžších vítězství."

Schumacher získal počtvrté v sezoně deset bodů a celkově ve formuli 1 jich už má na kontě 999. Ve složité situaci sledoval  celý závod ve zpětných zrcátkách bratra Ralfa. "Musel jsem neustále dávat pozor na brzdy. Jinak bych jel mnohem rychleji, ale  nemohl jsem riskovat. Naštěstí to k prvnímu místu stačilo," komentoval Schumacher, který se do vedení dostal při zastávce v  boxech a do cíle za sebou přivedl hned tři vozy.

Ralf Schumacher odrážel po závodě výtky, že se na svého bratra, který měl problémy s brzdami ani nepokusil zaútočit. Již v  minulosti musel několikrát vysvětlovat, proč na Michaela neútočí. "Kdyby byl na jeho místě Juan, asi by to zkusil," přidal se  i šéf stáje Frank Williams.

Ralf ale tvrdí, že nebyla žádná šance. "Proč bych mu dával prostor? To není pravda. Jednoduše jsem nikdy nebyl tak blízko,  abych ho mohl předjet," zlobil se. "Juan by to možná zkusil, ale já si myslím, že ne. Jezdil by na druhém místě stejně jako  já."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž