Momentka ze Sachsenringu

Momentka ze Sachsenringu | foto: AP

Sezona silničním motocyklistům nezačne ani na Sachsenringu

  • 0
Mistrovství světa silničních motocyklů MotoGP nezačne ani 21. června na Sachsenringu. V Německu kvůli pandemii koronaviru platí zákaz pořádání velkých veřejných akcí až do konce srpna, takže pořadatelé museli přistoupit k odložení závodu. Stejný osud předtím potkal sedm Velkých cen.

„Zdraví fanoušků a všech zúčastněných je vždy nejvyšší prioritou. Zakoupené vstupenky zůstávají platné pro nové datum. Žádáme naše věrné fanoušky o trpělivost,“ uvedl pořádající německý autoklub ADAC. Nový termín se snaží najít společně s promotérem šampionátu Dornou a motocyklovou federací FIM.

Silniční motocyklisté letos odjeli zatím pouze jeden závod: na začátku března se včetně Filipa Salače v Moto3 představili v Kataru, kde však chyběli zástupci královské kategorie MotoGP. Následně byly závody v Thajsku, Americe a Argentině přesunuty na podzim, odložené Grand Prix v Jerezu, Le Mans, Mugellu a Barceloně zatím náhradní termín nemají.

Po odložení Velké ceny Německa je aktuálně nejbližším závodem Assen 28. června. Pak by mělo následovat Finsko a řádný termín zatím má i Velká cena ČR, která by se měla na Masarykově okruhu v Brně jet 9. srpna.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž