Pořadatelé likvidují následky havárie Kanaďana Roberta Wickense.

Pořadatelé likvidují následky havárie Kanaďana Roberta Wickense. | foto: Profimedia.cz

Po nehodě v IndyCar je Wickens ochrnutý: Nikdy jsem nemakal víc

  • 4
Tak takhle to se mnou vypadá, vyslal do světa vzkaz Robert Wickens. Na zveřejněném videu ukazuje, jak se s pomocí a velkou námahou přesouvá z lehátka na invalidní vozík. Kanadský pilot je po srpnové nehodě v závodě formulové série IndyCar od pasu dolů ochrnutý.

„Někteří lidé netušili, jak je mé zranění vážné, takže jsem vám chtěl ukázat, jak to skutečně vypadá,“ uvedl Wickens, jenž začal jezdit v sérii IndyCar letos a byl vyhlášen nejlepším nováčkem slavného závodu 500 mil v Indianapolis, v němž obsadil deváté místo.

Wickens měl v srpnu na okruhu Pocono v Pensylvánii hrozivou nehodu, během níž jeho vůz vyletěl do vzduchu a rozbil se o bariéru. Pilot si zranil páteř, kterou mu následně lékaři při operaci vyztužili několika šrouby a titanovou tyčkou. Utrpěl také fraktury obou nohou, pravé ruky a pohmoždění plic.

„Dnes to byl můj první přesun jako paraplegika. Horní část těla mám stále silnější a snad to už brzy zvládnu bez pomoci,“ uvedl Wickens v komentáři u videa. „Pravdou je, že k tomu, abych chodil sám, mám ještě hodně daleko. Ale nikdy v životě jsem nemakal víc a dávám maximum do toho, abych stimuloval nervy v nohou,“ dodal bývalý jezdec okruhové série DTM či seriálů formule 2 a 3.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž