Václav Pech na Rallye Šumava Klatovy

Václav Pech na Rallye Šumava Klatovy | foto: ČTK

Příprava na Rallye Hustopeče? Pech jel show s legendou

  • 0
Nečekané zpestření v podobě účasti na velké motoristické show, která proběhla o víkendu přímo v areálu pražské bohnické léčebny, čekalo na posádku plzeňského EuroOil-invelt teamu Václav Pech - Petr Uhel. Úřadující mistři republiky se v Praze představili tisícovkám divákům se závodním speciálem Mini John Cooper S2000. A po návratu do Plzně byli nadšení.

„Vůbec jsem netušil, jak obrovský zájem a účast se zde sejde. Představily se legendární závodní vozy všech možných značek, historické, ale i supermoderní automobily a motocykly současnosti,“ popisoval Václav Pech. V Bohnicích nechyběly ani legendy světového motorsportu, tou největší byl světový šampion rallye z roku 1984 Stig Blomqvist ze Švédska.

„Každý z návštěvníků si musel přijít na své,“ doplnil Pech s tím, že na akci podepsal a rozdal stovky plakátů i kartiček.

Hned v pondělí pak čekalo plzeňskou posádku poslední seřizování „miníka“ před víkendovou Rallye Hustopeče, u kterého byl i technik anglického Prodrivu. Důležité bylo především nastavení podvozku.

„Hustopeče jsou totiž jediným závodem v celém šampionátu, kde se na erzetách střídá asfalt s nezpevněným povrchem a vůz musí zvládat obojí,“ vysvětloval Pech.

Plzeňský jezdec v Hustopečích už dvakrát vyhrál (2008 a 2010), případným třetím triumfem by vyrovnal Jana Kopeckého, který letos nepojede, protože dává přednost startům v Asijsko-pacifickém šampionátu.

Jinak ale nebude na tratích mezi vinicemi chybět nikdo z vedoucí trojice průběžného pořadí šampionátu (Pech, Miroslav Jakeš, Roman Odložilík). Po neúčasti na květnové Rallye Šumava se vrací i v Českém Krumlově čtvrtý Štajf. Celkem se na trať vydá 94 posádek.

„Zájem nás těší. Zřejmě naší specifické soutěži přicházejí jezdci stále více na chuť. Vracejí se a pozitivními ohlasy stahují na start i další dvojice,“ dodal na webu ředitel soutěže Rudolf Kouřil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž