Miroslav Jakeš

Miroslav Jakeš | foto: Petr Lundák, MF DNES

Jakešova smůla na Rallye Hustopeče. Sahal po stříbru, ale odstoupil

  • 1
Radost a štěstí se během chvilky změnily v pocity obrovského zmaru. Ještě v cíli poslední rychlostní zkoušky Agrotec Petronas Rally Hustopeče patřila soutěžnímu jezdci Miroslavu Jakešovi stříbrná příčka, jenže nakonec vůbec nebyl klasifikovaný a ze čtvrtého dílu mistrovství republiky v automobilových soutěžích odjížděl zklamaný.

Co se stalo? Pilot z Hutiska-Solance zvládl závěrečný test ve třetím nejrychlejším čase a díky tomu se posunul v pořadí. Dosud druhý Jan Černý totiž erzetu nedokončil a odstoupil kvůli poruše převodovky. Jenže vzápětí jej následoval i samotný Jakeš, těšící se na první stupně vítězů v sezoně. V časové kontrole po závěrečném testu mu zhasl motor jeho Škody Fabie R5 a už se jej nepodařilo znovu nastartovat. Na vině byla porucha řídicí jednotky.

„Taková smůla mě v životě nepotkala,“ posteskl si Jakeš, kterého v barvách Samohýl Škoda Teamu navigoval Petr Machů. „Jen se potvrdilo, že každá soutěž končí až na cílové rampě a do té doby se může stát cokoliv.“

I bez Jakeše se do elitní desítky prosadili tři piloti z východní Moravy, kteří shodně řídili fabie. Pátý dojel mezi vinohrady Roman Odložilík, sedmý Martin Březík a devátý Tomáš Pospíšilík. První vítězství v kariéře oslavil Filip Mareš, jehož Škodu Fabii R5 chystá tým Romana Kresty.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž