Martin Kolomý na trati Rallye Hedvábné stezky.

Martin Kolomý na trati Rallye Hedvábné stezky. | foto: BUGGYRA media

Kolomý ovládl čtvrtou etapu a v Rallye Hedvábné stezky zvýšil náskok

  • 7
Martin Kolomý s tatrou vyhrál čtvrtou etapu Rallye Hedvábná stezka a upevnil si vedení v průběžném pořadí kategorie kamionů. Pilot týmu Buggyra Racing porazil na měřeném úseku v Kazachstánu Nizozemce Gerarda de Rooye s ivecem o 21 sekund, celkově před ním vede o více než 11 minut.

Etapa o délce 420 kilometrů s přejezdem do kazašské metropole Astany se jela na bahně. Nejlépe se s těžkými podmínkami vypořádal Kolomý, který v letošním ročníku rallye vyhrál již druhou etapu.

„Připadám si jako doma v Milovicích, strašně tu prší a tatra je jak jedna velká bahnitá koule. Zatím se nám ale jede fajn a všechno funguje, jak má. Chce to vydržet a přežít do dun,“ uvedl Kolomý v tiskové zprávě.

„Projíždíme hodně vody a skrytých děr, takže se snažíme jet na pohodu a zbytečně neriskovat. Je to fakt velmi nebezpečné a snadno se udělá chyba, která může být konečná. Když mi v cíli řekli, že jsme první, tak jsem byl překvapen, ale tak to v rallye občas je, že někdy míň je víc,“ dodal český jezdec.

V čele kategorie automobilů má Francouz Sébastien Loeb s peugeotem už více než hodinový náskok. Dosud druhý Stéphane Peterhansel klesl až na dvanácté místo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž