Martin Kolomý na trati Rallye Hedvábné stezky.

Martin Kolomý na trati Rallye Hedvábné stezky. | foto: BUGGYRA media

Kolomý přišel ve druhé etapě o vedení v Rallye Hedvábné stezky

  • 1
Martin Kolomý přišel ve druhé etapě Rallye Hedvábné stezky o vedení v soutěži kamionů. V závěru 157 km dlouhé rychlostní zkoušky na trase z Čeboksar do Ufy měl potíže s řazením u své tatry, zajel sedmý čas a průběžně je pátý.

Do čela pořadí se probojoval díky vítězství Nizozemec Maarten Van den Brink s renaultem, Kolomý na něj ztrácí zhruba pět a půl minuty. Členem aktuálně nejlepší posádky je i mechanik Daniel Kozlovský.

„Dneska opět krásná etapa, samé blátíčko. Škoda těch problémů s řazením, ale koukám, že v těch podmínkách jsme nebyli sami, kdo řešil podobné komplikace. To jsme mohli dopadnout hůř. Ztráta pěti minut je nic, zítra valíme dál,“ uvedl Kolomý na facebooku.

Aleš Loprais měl v průběhu etapy problémy, podle informací na webu pořadatele zůstal stát na trati mezi třetím kontrolním bodem a cílem. Do druhého dne vyrazil po sobotním dvojnásobném úspěchu českých pilotů jako druhý muž pořadí.

„Dnes se nám nedaří, dvakrát oprava hadice a klekla spojka 40 kilometrů před cílem. Útok na další zlato se nekoná. Mrzí nás to, ale je to součást ‚hry‘,“ uvedl Loprais na facebooku s tím, že se posádka snaží dostat kamion z trati rychlostní zkoušky a opravit.

Mezi automobilovými jezdci byl nejrychlejší Stéphane Peterhansel a v čele pořadí vystřídal týmového kolegu z Peugeotu krajana Sébastiena Loeba.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž