Václav Pech

Václav Pech | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Pech vyrazí na Rallye Český Krumlov s dvojkou. Jaký bude na jihu v cíli?

  • 2
Se startovním číslem 2 vyrazí na 46. ročník Rallye Český Krumlov posádka plzeňského EuroOil Invelt teamu Václav Pech – Petr Uhel s vozem Ford Fiesta R5. A jistě se bude chtít rehabilitovat za nevydařenou Rallye Šumava, kde skončili po chybě spolujezdce až na 11. místě.

„Krumlov je těžká rallye s úzkými rychlostkami a spoustou skákacích horizontů. I když se těším, mám z této soutěže velký respekt a je velmi obtížné zde neudělat chybu,“ říká Václav Pech o rallye, kterou vyhrál čtyřikrát.

Naposledy tady triumfoval před čtyřmi lety, loni při premiéře s fiestou bral druhé místo za Janem Kopeckým (Škoda Fabia R5).

I letos by měl být po odhlášení ruského pilota Alexeje Lukjaňuka největším soupeřem posádky továrního týmu Škoda Motorsport. Kopecký bude v Českém Krumlově usilovat už o dvacátou výhru v českém mistráku v řadě! Atraktivitu závodu zvyšuje divácká erzeta na českobudějovickém Výstavišti, která se dnes pojede hned dvakrát - na úvod a pak i po osmé večer. Přímý přenos z ní vysílá ČT Sport.

První posádka bude v cíli zítra po půl páté odpoledne.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž