Takhle bude vypadat průjezd závodního vozu virtuální rychlostní zkouškou Vinec...

Takhle bude vypadat průjezd závodního vozu virtuální rychlostní zkouškou Vinec při Rallye Bohemia. | foto: Autoklub Bohemia Sport

Rallye Bohemia v nejistotě. Ale jako virtuální závod se pojede

  • 0
Tradiční Rallye Bohemia se má uskutečnit až před polovinou července, její osud je však kvůli řádění koronaviru značně nejistý. Organizátoři prestižní motoristické soutěže, jejíž většina tratí vede po silnicích Libereckého kraje, proto dostali nápad závodit alespoň virtuálně.

Pro fanoušky to může být jedinečná příležitost změřit si síly se skutečnými automobilovými závodníky.

„Závodit se bude na třech rychlostních zkouškách z prostředí Rallye Bohemia, které byly vytvořeny českou herní komunitou. Jedná se o RZ Sosnová, Šumburk a Vinec, které se pojedou ve dvou průjezdech,“ oznámili pořadatelé v tiskové zprávě.

Virtuální Rallye Bohemia 2020 se uskuteční v termínu 24.-30. dubna. Shakedown proběhne ve dnech 22.-23. dubna na okruhové trati autodromu v Sosnové u České Lípy.

Závodu se mohou zúčastnit všichni, a to jak z řad fanoušků, tak jezdců skutečné rallye. Jedinou podmínkou je mít nainstalovanou počítačovou hru Richard Burns Rally společně s doplňky pro možnost hraní online. Absolutní vítěz získá vstupenku na tribunu autodromu v Sosnové na páteční program Rallye Bohemia 2020.

Osud Barum rally je neprůhledný, jinde to zkusili alespoň virtuálně

Účastníci se mohou registrovat na webu rbr.onlineracing.cz. Další informace k závodu a pokyny ke správnému nastavení hry pro zájemce jsou dostupné na internetových stránkách Rallye Bohemia.

Přípravy skutečné Rallye Bohemia navzdory pandemii stále probíhají. Trasy letošního 47. ročníku populární soutěže budou stejné jako v předchozím roce. Závodit by se tedy mělo na 18 rychlostních zkouškách o celkové délce 157 kilometrů v okolí Českodubska, Liberecka, Železnobrodska a Turnovska.

Soutěž již v tuto chvíli získala veškeré potřebné souhlasy od zúčastněných obcí a organizační tým věří, že se letošní ročník Rallye Bohemia i přes komplikovaný začátek motoristické sezony uskuteční.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž