Jaromír Tarabus se svou škodou na Rallye Bohemia.

Jaromír Tarabus se svou škodou na Rallye Bohemia. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Tarabus se ve finiši prodral do čela Rallye Pačejov, vyhrál o 3 desetiny

  • 0
Jaromír Tarabus s fabií S2000 vyhrál Rallye Pačejov. a to o pouhé tři desetiny sekundy. O triumfu v třetím dílu domácího šampionátu ve sprintrallye rozhodl až v poslední rychlostní zkoušce, po níž se dostal před Němce Matthiase Kahleho startujícího ve fabii specifikace WRC.

Třetí skončil se ztrátou 4,8 sekundy na vítěze Roman Odložilík s fiestou.

Ani jeden z medailistů nejel o body do českého šampionátu, všichni byli na startu v rámci přípravy na zlínskou Barum Rallye, která se koná na konci srpna. Stejně jako čtvrtý Jaroslav Orsák, který za prvním místem zaostal o 14,3 sekundy.

Ve vyrovnané soutěži se v osmi rychlostních zkouškách podělilo o dílčí triumfy pět jezdců. Tarabus si připsal tři nejrychlejší časy, Kahle dva a po jednom Odložilík, Orsák a také dosud druhý muž pořadí sprintrallye Karel Trněný, který ale soutěž nedokončil.

Z účastníků MČR tak skončil nejlépe na pátém místě Jaromír Tomaštík, hned za ním se umístil lídr šampionátu Jan Sýkora.

Závod byl v původním kalendáři šestým dílem MČR, pořadatelé Rallye Kostelec a Lužické hory ale nesehnali povolení od obcí, minulá Rallye Krkonoše padla za oběť žním. Seriál bude pokračovat 6. září ve Vyškově.

Rallye Agropa Pačejov, závod MČR ve sprintrallye

1. Tarabus, Trunkát (Škoda Fabia S2000) 41:59,5, 1. Kahle, Dörr (Něm./Škoda Fabia WRC) -0,3, 3. Odložilík, Tureček (Ford Fiesta R5) -4,8, 4. Orsák, Šmeidler (Škoda Fabia S2000) -14,3, 5. Tomaštík, Baran (ČR, SR/Subaru Impreza WRC) -31,0, 6. Sýkora, Škardová (Škoda Fabia S2000) -37,3.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž