Portugalec vlétl s autem mezi diváky

Faro - Pět zraněných diváků. To je bilance dnešního dopoledního shakedownu, neboli zkušební rychlostní zkoušky, Portugalské rallye. Na šotolinové cestě totiž vylétl mezi fanoušky domácí jezdec Armindo Araujo a zádí vozů zachytil diváky. Portugalec poprvé v kariéře usedl do speciálu Mitsubishi Lancer WRC. Incident naštěstí neskončil tragicky. Přesto jeden místní fotograf musel do nemocnice.

Tam byl sanitním vozem dopraven se zraněnou nohou, další z postižených fanoušků má poraněnou ruku a zbývající si odnesli odřeniny. Zkušební erzeta byla na delší čas přerušena.

"Portugalec havaroval za horizontem. Nezvládl lancera po skoku. S autem dlouho bojoval, ale pak se vůz dostal na silnici vlastně napříč a vylétl mezi lidi, kteří byli schovaní za velkým kamenem," popsal známý český fotograf Petr Frýba, který se specializuje na motoristický sport.

Podle informací oficiálních internetových stránek soutěže stáli diváci v zakázaném prostoru. Portugalské rallye se do kalendáže MS vrátila po pětileté přestávce.

Pátý podnik letošního seriálu MS v automobilových soutěž odstartuje úvodní superspeciální zkouškou dnes v podvečer. Speciální test se uskuteční na fotbalovém stadionu vybudovaném pro mistrovství Evropy v roce 2004.

Hlavní část rallye je na programu v pátek a v sobotu. Cíl je v neděli po obědě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Mitsubishi, rallye