ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Pardubičtí plochodrážníci upevnili na Markétě svoje vedení

  • 0
V úterý, v nahrazovaném závodě v Praze, vybojovali plochodrážníci pardubického AMK Zlatá přilba v extralize čtvrté letošní vítězství ze čtyř možných. Ovšem manažer týmu Lubomír Vozár úvahy o blížícím se mistrovském titulu rázně odmítl: „Je odjetá jenom půlka sezony a my máme před Prahou pouze pět bodů náskok. Stačí, aby se nám jeden závod nepovedl a soupeři mohou být před námi.“

Kritickému zaváhání však dosud nic nenasvědčuje. Na pražské Markétě získalo družstvo kolem kapitána Aleše Drymla dohromady 41 bodů a domácí tým, jenž obsadil druhou příčku, jich ztrácel osm. Třetí skončilo po vzájemné dodatkové jízdě Mšeno a čtvrtý Slaný.

Na rozdíl od předchozího podniku ve Mšeně Vozár tentokrát nasadil i jednu zahraniční posilu, Slováka Martina Vaculíka. „Praha je doma silná, nechtěli jsme riskovat. Proto jsme ho na Markétu pozvali,“ vysvětlil Vozár.

Vyplatilo se - Vaculík s Václavem Milíkem svými 12, resp. 13 body, pokryli skóre Pražanů Matěje Kůse a Zdeňka Holuba (oba po 13 bodech) a Dryml s Tomášem Suchánkem (9 a 6 bodů) se postarali o zbytek. Pardubickou Zlatou přilbu nijak zvlášť nepoškodilo, že Dryml v jedenácté jízdě upadl.

„Neodstartoval dobře a chtěl se potom prodrat dopředu venkem. Jenže tam byl nahrnutý materiál. Bylo to suché, sklouzl se a ‚ulétlo‘ mu kolo,“ popisoval Vozár.

Pořadatelé na Markétě totiž po předchozí zkušenosti, kdy museli závod zrušit vinou průtrže mračen, dráhu tentokrát raději vůbec nekropili. „Nebylo tam co vymýšlet, předjíždět se prakticky nedalo,“ poznamenal manažer Vozár.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž