Pech stačil vedle výhry i komentování

Plzeň - Dva dny bojoval za volantem Mitsubishi Lancer EVO IX po chorvatských asfaltech o body do seriálu Zóny FIA. A dobře. Vyhrál INA Delta Rallye. Třetí den vyměnil volant za mikrofon a spolukomentoval přímý přenos ze závodu mistrovství Evropy v Sosnové. To všechno stačil Václav Pech o uplynulém víkendu.

"Začal jsem v Chorvatsku trochu opatrněji. Tamní asfaltové cesty hodně kloužou a nechtěl jsem od začátku riskovat nějaký karambol. K tomu tam ještě pršelo," uvedl Václav Pech. "Navíc domácí jezdci první etapu docela dobře znali."

Plzeňský jezdec ale druhý soutěžní den INA Delta Rallye přidal a rázem se vyhoupl do vedení. "Ráno byla mlha, v ní jsem zrychlil a druhému v pořadí jsem nandal pětačtyřicet vteřin. Tím pádem bylo rozhodnuto," prohlásil Pech.

Ten tak během jediného týdne získal druhou výhru. Před sedmi dny totiž vyhrál Rallye Český Krumlov, čtvrtý díl českého šampionátu.

"Hlavně jsem rád, že auto vydrželo dva tak těžké podniky během týdne," pochvaloval si Plzeňan.

Včera se přesunul na autodrom do Sosnové u České Lípy. Pro českou televizi komentoval přímý přenos ze závodu rallyekrosového ME.

Také dobře. Tuhle disciplínu totiž dobře zná, startoval v ní úspěšně po řadu sezon. "Chvíli mně ale trvalo, než jsem se dostal do komentátorského tempa," usmíval se Václav Pech.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž