Finále extraligy družstev na ploché dráze v Pardubicích. Z titulu se radovali

Finále extraligy družstev na ploché dráze v Pardubicích. Z titulu se radovali hosté z Olympu Praha. Na snímku Nicki Pedersen, za ním Tomáš Suchánek. | foto: Michal Klíma, MAFRA

Pardubičtí plošináři v extralize nasadí pouze Čechy

  • 0
Žádný Martin Vaculík nebo Matej Žagar! Borci se zkušenostmi z plochodrážní Grand Prix, kteří za pardubickou Zlatou přilbu nastoupili v předchozích dvou extraligových kolech, se v pátek navečer při dalším závodě ve středočeském Mšeně (start v 18 hodin) neobjeví.

„Rozhodli jsme se, že se tam zkusíme obejít bez pomoci zahraničních posil a nasadit čistě českou sestavu,“ uvedl manažer AMK Zlatá přilba Pardubice Petr Moravec.

Východočeši mají před dalším podnikem sezony „nahráno“ - jak v prvním kole na domácím stadionu ve Svítkově, tak i ve třetím ve Slaném (druhý závod v Praze na Markétě musel být pro nepřízeň počasí zrušen) jasně dominovali.

Podobný luxus si tedy mohou dovolit; jejich kmenoví jezdci navíc mají nezpochybnitelnou kvalitu. Například český reprezentant Václav Milík si nedávno v polské Toruni vydobyl účast v letošním seriálu finálových závodů o titul mistra Evropy.

„Byla by škoda nevyužít formy, kterou momentálně mají Vašek a (kapitán) Aleš Dryml a do níž se postupně dostává i Tomáš Suchánek,“ mínil Moravec.

Čtvrtým do party bude junior Patrik Mikel. Ten se ve středu předvedl ve skvělém světle při pardubickém mistrovství republiky juniorů, kde dojel pátý. Poslední místo na soupisce pak obsadí Jaroslav Petrák. „Zlepšil se a věříme, že by ho to mohlo zase začít pořádně bavit,“ sdělil Moravec.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž