PŘED ZÁVODEM. Michael Schumacher se připravuje na start Velké ceny Monaka.

PŘED ZÁVODEM. Michael Schumacher se připravuje na start Velké ceny Monaka. | foto: Gero BreloerAP

Schumacherovy nehody: má ještě nějaké strážné anděly?

  • 75
Může mít osud krutější smysl pro ironii? Michael Schumacher se řítil po formulových okruzích ohromnou rychlostí, ustál tolik vážných nehod... A teď mu snad má být osudným pád na lyžích?

"Kolik strážných andělů ještě Schumi potřebuje?" ptá se německý list SportBild, i když správně by asi otázka měla znít: Zbyli slavnému jezdci ještě nějací?

Soupis jeho karambolů za volantem totiž vybízí k úvaze, že se jej "strážní andělé" nahlídali už teď v hodně zvýšené míře.

V říjnu 1991 v rychlosti 280 kilometrů za hodinu na okruhu v Japonsku ustál nehodu z tréninku natolik v pohodě, že poté normálně nastoupil do závodu.

V roce 1995 přišly další dvě, v Brazílii a v Imole - tam bylo jeho auto takřka sešrotováno, zatímco on z něj vylezl nezraněn.

Monopost Mercedes Michaela Schumacher je odklízen z trati Velké ceny Singapuru.
KONEC. Michael Schumacher skončil ve Velké ceně Španělska ve 13. kole po střetu
MERCEDES VE VZDUCHU. Michael Schumacher se letos přivítal s domácím publikem
DÁL OD TRATI. Poškozený vůz Mercedes Michaela Schumachera je vyzvedáván jeřábem

I takhle končil Mercedes Michaela Schumachera. Jezdec ale vážnější zranění neutrpěl.

A výpis pokračuje: Spa, Austrálie, Monza, Německo... Až poté, co po dočasné formulové pauze přesedlal na motorku, jej zlomeniny po pádu v roce 2009 připravily o rychlejší comeback do světa F1.

"Přežil i tuhle děsivou nehodu, přičemž ho pustili z nemocnice po pouhých pěti hodinách," vzpomíná na to agentura AFP.

A zároveň zmiňuje, že Schumacherův závodní styl "výhra za každou cenu" k častým nehodám směřoval. "Nejnebezpečnější věc, jakou jsem kdy zažil," prohlásil třeba jeho bývalý týmový kolega Rubens Barrichello v roce 2010, kdy jen těsně unikl srážce.

"Sedmnáct vážných nehod ve formuli přežije s jedinou zlomeninou nohy. A teď jej zastaví úraz na lyžích... Taková šílenost!" řekl pro švýcarský Blick expert na formuli 1 Roger Benoit. Snad ještě nějací andělé zbyli.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž