ilustrační foto

ilustrační foto | foto: AP

Nouzový kalendář MotoGP prý počítá se sedmi závody ve Španělsku

  • 5
V nouzovém kalendáři mistrovství světa silničních motocyklů by celkem sedm závodů mohlo uskutečnit ve Španělsku, a to na čtyřech různých okruzích. Podle serveru speedweek.com se při tvorbě nové termínové listiny počítá vedle již dříve avizovaných dvou závodů v Jerezu (19. a 26. července) také se dvěma Velkými cenami v Aragónu a ve Valencii, jednou se má jet v Barceloně.

Z evropských tratí se prý nadále předběžně počítá také s Brnem (9. srpna), se dvěma závody v rakouském Spielbergu (16. a 23. srpna) a italským Misanem, kde se má jet také dvakrát v září. Na závěr roku pak připadá v úvahu přesun do Asie, kde se má jet Japonsku, Thajsku a Malajsii.

Promotérská společnost Dorna má kalendář zveřejnit na začátku června, do té doby musí její krizový štáb přizpůsobit podmínky nařízením vlád a zdravotnických autorit v jednotlivých zemích. Předpokládá se konání závodů bez přítomnosti diváků s maximální účastí 1100 až 1300 osob, kompletní závodní týmy čeká zároveň rozsáhlé testování.

Seriál MS byl kvůli pandemii koronaviru pozastaven hned v začátku. Motocyklisté odjeli jen závody v Kataru, do kterých ale nezasáhli piloti královské kategorie MotoGP. Od té doby bylo odloženo jedenáct závodů, definitivně bez náhrady byly zrušeny Velké ceny Německa, Nizozemska a Finska.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž