Momentka ze závodu tahačů Czech Truck Prix v Mostě

Momentka ze závodu tahačů Czech Truck Prix v Mostě | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Zpět k tradici. Most v příštím roce „rozpůlí“ evropský seriál tahačů

  • 0
Mostecký autodrom tradičně figuruje v kalendáři mistrovství Evropy tahačů. Už 29. ročník Czech Truck Prix se pojede jako obvykle na konci školních prázdnin, konkrétně 27. až 29. srpna.

„Věříme, že v příštím roce se vrátíme k běžnému životu. Opatření proti šíření koronaviru letos výrazně omezila počet fanoušků, které jsme mohli na Czech Truck Prix pustit. Chceme jim to vynahradit,“ hlásí Jakub Krafek, obchodní manažer autodromu pro sport. 

Součástí truckerského víkendu bude i série Maxx Formula, v níž závodí novodobé monoposty velkých cen F1, GP2, F3000 a IndyCar.

Letos se šampionát tahačů smrsknul jen na dvě zastávky, v Mostě se netradičně začínalo, po říjnovém podniku na maďarském Hungaroringu promotér mistrovství Evropy zrušil. Tituly se neudělovaly. Českému pilotovi Adamu Lackovi z Buggyry patřilo průběžné druhé místo.

Evropský šampionát 2021 má zapsaných sedm víkendů, Most je v půlce. Začít se má, dovolí-li to pandemie koronaviru, koncem května v Misanu. Následují Hungaroring, Nürburgring, Most, Zolder, Le Mans a říjnový finiš v Jaramě.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž