UŽ SE POPRALI. Plochodrážníci Eduard Krčmář a Zdeněk Holub se rvou během

UŽ SE POPRALI. Plochodrážníci Eduard Krčmář a Zdeněk Holub se rvou během Memoriálu Jiřího Hurycha v Chabařovicích. | foto: Lubomír Hrstka

Souboj plochodrážníků o stříbro vyvrcholil pěstmi a kopanci

  • 18
Kopance a pěsti přímo na plochodrážním oválu! Rvačkou vyvrcholil nedělní 21. ročník Memoriálu Jiřího Hurycha v Chabařovicích. "Zapomeň, že bys tady ještě někdy závodil," křičel na viníka šarvátky jeden z organizátorů.

Na bitku mladíků došlo při jejich rozjezdu o druhé místo. Mistr světa dvěstěpadesátek Eduard Krčmář ze Slaného po přetlačované v první zákrutě zpomalil, vyčítavě rozpažil ruce a vzteky položil motorku. Když k němu dojel Ústečan Zdeněk Holub z Olympu Praha, brunátný rival mu dal facku přes helmu.

Z jízdy vyloučený Krčmář pak už bez přilby znovu vyběhl za vykuleným Holubem, který vyjížděl z dráhy. Kopl mu do stroje, pak snad i do něj, stáhl ho z motorky a na zemi se prali. Kohouty rychle roztrhli.

"Vždyť mě po startu nakopl do blatníku, až mi spadl řetěz!" ječel bronzový Krčmář v amoku. Nakonec si juniorští reprezentanti podali ruce pod stupni vítězů i na nich.

Druhý Zdeněk Holub (vlevo) podal ruku třetímu Eduardu Krčmářovi (vpravo), který ho napadl. Nad nimi čněl vítěz Jan Holub.

Suverénní prvenství slavil jmenovec napadeného závodníka Jan Holub, jehož otec za Chabařovice jezdil extraligu: "Tahle hlubší dráha mi sedí." Závod mistrovství republiky juniorů ovládl na krátkém oválu favorit Michal Škurla.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž