Adam Lacko

Adam Lacko | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Lacko si v Zolderu připsal v úvodní jízdě tahačů třetí místo

  • 0
Adam Lacko během prvního dne závodu mistrovství Evropy tahačů v Zolderu jednou prosadil na stupně vítězů. V první jízdě při triumfu lídra seriálu Jochena Hahna z Německa skončil třetí. Ve druhém závodě, který musel být kvůli nehodám dvakrát přerušen, dojel pátý. V celkovém pořadí zůstal pilot týmu Buggyra Racing třetí se ztrátou osmi bodů na druhého Španěla Antonia Albaceteho.

Lacko do úvodní jízdy víkendu startoval ze třetí pozice a po startu bojoval s Hahnem o posun do čela. „Chtěl jsem ho předjet, ale bohužel už jsem se tam v první zatáčce nevešel. Ke konci to vypadalo, že bych možná Albaceteho ještě mohl dát, ale nakonec to nevyšlo. I tak jsem se třetí pozicí spokojený,“ konstatoval.

Ve druhém závodě mohl Lacko litovat přerušení, která ho připravila o nadějné pozice. „Start se mi hodně povedl a protáhl jsem se na druhou pozici. Za mnou se stala ale nějaká mela a zůstal tam Citignola, takže se závod hned v prvním kole přerušil,“ řekl. Další přerušení přišlo po dvou kolech. „Třetí start byl podobný tomu prvnímu, bohužel se přede mě dostal Antonio a už se mi nepodařilo vzít si svou pozici zpět,“ zalitoval.

Mistrovství Evropy v závodech tahačů

Zolder (Belgie)

První jízda: 1. Hahn (Něm./Iveco) 23:54,839, 2. Albacete (Šp./MAN) -1,087, 3. Lacko (ČR/Buggyra) -1,831.
Druhá jízda: 1. Reinert (Něm./Iveco), 2. Halmová (Něm./Iveco) -0,465, 3. Kiss (Maď./Mercedes) -2,874, ...5. Lacko -3,886.
Průběžné pořadí ME:
1. Hahn 249, 2. Albacete 171, 3. Lacko 163.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Tahače, Adam Lacko