Adam Lacko na trati závodu evropského šampionátu tahačů v italském Misanu.

Adam Lacko na trati závodu evropského šampionátu tahačů v italském Misanu. | foto: BUGGYRA media

Lacko chystá útok na svém oblíbeném Nürburgringu

  • 1
Po závodech v Misanu, Hungaroringu a Slovakiaringu čeká na nejrychlejší truckery starého kontinentu první vrchol sezony na oblíbeném Nürburgringu.

„Nevím o nikom, kdo by neměl Nürburgring rád. O víkendu přijde tradičně 200 000 lidí, což je více, než chodí na podniky F1. Fantastická atmosféra a okruh, který Buggyrám svědčí,“ těší se manažer roudnické Buggyry Jan Kalivoda.

Pilot Adam Lacko se po výbuchu v Maďarsku vrátil na Slovakiaringu na pozice, kde se bojuje o medaile. Průběžně je čtvrtý, na třetího Kisse ztrácí pět bodů.

„Jedeme úplně nové auto. Z dvanácti bodovaných jízd jsem jedenáctkrát dojel. VK50 drží a má velký potenciál, který v dohledné době určitě využijeme. Nejlépe už na Nürburgringu,“ doufá Lacko, kterého ztráta 54 bodů na průběžného lídra Jochena Hahna nestresuje.

„Asi bych měl v této chvíli řešit vzhledem k průběžnému pořadí Norberta a Steffi, smělé myšlenky na zisk titulu mě ale neopouštějí.“

Možná i proto, že i Lackovi se na Nürburgringu mimořádně daří. Před dvěma lety si na domácím okruhu Jochena Hahna naplánoval drtivý a úspěšný atak, kterým v podstatě rozhodl o svém premiérovém titulu evropského šampiona.

„Jochen se Steffi budou doma pod velkým tlakem. Oba jsem porazil v Misanu, může to vyjít i na Nürburgringu,“ věří Lacko.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž