Martin Šoltys (vlevo) a Ignacio Casale

Martin Šoltys (vlevo) a Ignacio Casale | foto: BUGGYRA Racing

Šoltys končí po čtyřech letech v Buggyře, jedničkou pro Dakar bude Casale

  • 3
Martin Šoltys končí po čtyřech letech v automobilovém týmu Buggyra Racing, v jehož barvách startoval na Rallye Dakar a letos obsadil desáté místo v kategorii kamionů. Novou jedničkou českého týmu bude Chilan Ignacio Casale, který s Tatrou startoval již letos a celkově byl devátý.

„Martin je spolehlivý jezdec schopný podávat vysoce konzistentní výkony na hraně nejlepší desítky. Taky proto dostal před letošním Dakarem speciál s automatickou převodovkou, díky čemuž se poprvé během svého působení v soutěži probojoval mezi deset nejlepších závodníků. V současné době ale stavíme dva nové, troufám si říct revoluční speciály vyžadující jiný typ jezdce,“ uvedl šéf týmu Martin Koloc v tiskové zprávě.

Týmové novinky a plány však s půlročním předstihem před startem dalšího ročníku slavné rallye nechtěl Koloc specifikovat. 

„Jedničkou bude Ignacio Casale, kromě toho připravujeme jezdce z Buggyra Academy. Od týmové dvojky nebudeme požadovat ani tak rychlé výsledky, jako schopnost učit se. Vzhledem k tomu, že kromě Ignacia je součástí týmu Pepa Macháček, bude mít určitě od koho,“ řekl.

Šoltys vzal svůj konec u Buggyry pragmaticky. „Dostal jsem příležitost být součástí profesionálního týmu, které si velice vážím. Díky za možnost odjet čtyři Dakary, zkušenosti a neopakovatelné zážitky,“ řekl.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž