Martin Macík, účastník několika ročníků závodu Dakar

Martin Macík, účastník několika ročníků závodu Dakar | foto: Martin Macík

Macík pojede dvě erzety šumavské rallye v traktoru z Guinessovky

  • 0
Rallye Šumava Klatovy chystá atraktivní zpestření a v hlavní roli se ukáže sedminásobný účastník Rallye Dakar Martin Macík. V závodu, který je na programu na konci dubna, absolvuje dvě erzety s traktorem.

Macík svůj záměr startovat na šumavské rallye oznámil 1. dubna a mnozí jej považovali za aprílový žert. Teď ale jeho účast oficiálně potvrdili i pořadatelé.

„Je to tak, Martin Macík od nás dostal souhlas vyjet do rallye na traktoru. Jeho jízda určitě bude pro diváky zajímavým zpestřením. Sami jsme zvědaví na jeho výsledný čas,“ uvedl zástupce ředitele soutěže Pavel Štípek.

Za volantem netradičního vozidla bude Macík na startu rychlostní zkoušky „Klatovský okruh“, která je v programu mistrovské automobilové soutěže dvakrát.

Druhý díl českého rallyeového šampionátu se uskuteční 26. a 27. dubna, Martin Macík se představí na začátku a na konci páteční první etapy.

Devětadvacetiletý jezdec běžně závodí s kamionem Liaz, tentokrát bude řídit traktor Valtra, který je s maximální rychlostí 130,136 km/h zapsaný v Guinessově knize rekordů.

„Jedu samozřejmě závodit, jinak to neumím. Zároveň ale chceme fanoušky trochu pobavit. Navigovat mě zřejmě bude Brabčák,“ prozradil Macík, že chce utvořit posádku s druhým členem týmu Big Shock Racing, motocyklistou Janem Brabcem.

„Potřebuje trénovat, aby na Dakaru nebloudil. Kdo nás zná, je mu jasné, že nemáme v plánu dojet poslední,“ dodal Macík.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž