Marc Márquez (vpravo) naslouchá Valentinu Rossimu na tiskové konferenci před...

Marc Márquez (vpravo) naslouchá Valentinu Rossimu na tiskové konferenci před brněnskou Velkou cenou ČR. | foto: Anna Vavríková, MAFRA

Lídra Márqueze čeká na Masarykově okruhu jubilejní stý závod

  • 0
Třítýdenní pauza v motocyklovém mistrovství světa utekla, jako kdyby ani nebyla, a MotoGP se vrací do akce. Na brněnském Masarykově okruhu načíná seriál druhou polovinu své sezony. Odpočinuté hvězdy a nové zápletky lákají fanoušky. Z toho, jak kdo druhou část roku odstartuje, už lze vyčíst leccos.

„Doufám, že se dokáži vrátit v dobré pohodě, že naleznu stejnou vítěznou mentalitu a všechno bude pokračovat,“ přeje si Marc Márquez, španělský lídr nejsilnější třídy MotoGP.

Pořadí šampionátu vede o 46 bodů, symbolicky je druhý italský fenomén Valentino Rossi, jezdící s tradičním číslem 46 na motorce. Třetí je Maverick Viňales o dalších 10 bodů zpět.

Až výhružně mohou znít Márquezova slova: „První část sezony byla dobrá, ale našel jsem pár chybiček, kde je možné se zlepšit.“

Na brněnské trati ho čeká 100. závod v MotoGP, vyhrát jich dokázal čtyřicet. Jeden z nich loni v Brně.

Rossi se ale ještě nevzdává. „Druhé místo celkově je dobré. Bohužel jsem v první části roku nedokázal zvítězit ani jednou, takže ztráta je velká. Je čas jít do práce!“ velí.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž