Lando Norris z McLarenu během tréninku v Baku | foto: AP

Pilot formule 1 Norris zazářil ve virtuální sérii IndyCar

  • 1
Pilot stáje formule 1 McLaren Lando Norris potvrdil své umění v jízdě na simulátoru a zvítězil při debutu v závodě IndyCar. V pátém dílu minisérie na platformě iRacing nenašel přemožitele na virtuálním okruhu Circuit of the Americas v Austinu. Dvacetiletý Brit byl nejrychlejší už v kvalifikaci a v konkurenci 33 soupeřů opanoval i samotný závod.

Loňský nováček F1 je ve virtuálním závodění zběhlý a těší se velké popularitě na streamovací platformě Twitch. Nyní si vynahradil dosud neúspěšné pokusy z virtuálních závodů F1, kde zatím do žádné ze tří uskutečněných Velkých cen nemohl zasáhnout kvůli problémům s hardwarem.

Tentokrát Norris hájil barvy týmu IndyCar Arrow McLaren SP a ukončil sérii tří triumfů stáje Penske. V jejích barvách předchozí dva závody vyhrál Francouz Simon Pagenaud, vítěz seriálu IndyCar z roku 2016 a aktuální lídr virtuální IndyCar Challenge.

Norrisovým maximem v loňské premiérové sezoně F1 byla šestá místa v Bahrajnu a Rakousku, celkově skončil jedenáctý. Startu letošního ročníku se zatím stejně jako další jezdci nedočkal kvůli pandemii koronaviru, která v březnu těsně před nakonec zrušenou zahajovací Velkou cenou Austrálie přímo zasáhla i jednoho člena jeho stáje.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž