Lacko obhájil loňské prvenství v Epilogu

Brno - Automobilový závodník Adam Lacko obhájil své loňské prvenství v šestihodinovém vytrvalostním závodu cestovních vozů Epilog, kterým se dnes uzavřela sezona na Masarykově okruhu v Brně. Lackovými letošními spolujezdci ve vítězném voze Mercedes Benz CLK DTM byli Václav Nimč, Slovák Štefan Rosina a Rakušan Werner Gusenbauer.

Za šest hodin odkroužila vítězná posádka 163 okruhů. Na druhém místě skončili Rakušan Dieter Quester, Němec Dirk Werner a český jezdec Jaroslav Janiš, kteří měli s vozem BMW Z4 Coupe ztrátu čtyř okruhů. Třetí pozici obsadili s Porsche 911 Slováci Andrej Studenič a Milan Bezák, jenž jezdí se švýcarskou licencí.

Vítězná posádka potvrdila papírové předpoklady, už po první hodině měla náskok dvou okruhů před Questerem, Wernerem a Janišem. Krok s favority drželi s vozem BMW M3 i Robert Šenkýř, Michal Dolák a Marek Fried, kteří se ale kvůli technickým problémům postupně propadli až na konečné desáté místo.

Smůlu měl Jan Vonka s italským spolujezdcem Maurem Casadeiem, kteří po dvou kolech odstoupili po poruše s chlazením motoru.

"Start nebyl těžký, pěkně jsem se povozil a dosahoval rychlé časy," řekl po závodě vítězný Lacko, který ale při předjíždění soupeřů třikrát odvrátil hrozící střet. "V noční fázi jsme měli technické problémy s motorem. Navíc jsme dostali za spolujezdce penalizaci, kterou jsme trochu zdramatizovali koncovku," dodal Lacko.

Jeho hlavní disciplínou jsou závody tahačů, kde si vede úspěšně v Evropském poháru. "Závody cestovních vozů mám rád a jsou pro mě vítaným zpestřením. Zejména za volantem vozu Mercedes. Ovšem dnešní vítězství je zásluhou celé posádky," dodal Lacko.

Výsledky - absolutní pořadí: 1. Nimč, Lacko (oba ČR), Rosina (SR), Gusenbauer (Rak./Mercedes Benz CLK DTM) 163 okruhů, 2. Quester (Rak.), Werner (Něm.), J. Janiš (ČR/BMW Z4 Coupe) 159, 3. Bezák (Švýc.), Studenič (ČR/Porsche 911 GT3) 157, 4. Machánek, Rácz, Konopka (SR/Porsche 911 GT3) 157, 5. Lichtner, Wendlinger, Gruber (Rak./BMW M3) 156, 6. Macari, Wilson, Aucott (Brit./Ferrari 360) 155, 7. Wright, Redhouse, Walker (Brit./BMW E46) 154, 8. Kotrba, Suchý, Kusin, Kačírek (ČR/BMW M3) 153.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž