Kimi je malé zvíře, ozývá se ze Sauberu

Grove - Podle sportovního ředitele automobilky BMW Gerharda Bergera přinese hvězdný přestup Fina Kimi Raikkönena šéfovi McLarenu Ronu Dennisovi nejednu bezesnou noc. Berger se domnívá, že osobnost Raikkönena může při kontaktu s Dennisem vyvolávat konflikty. "Je to jako časovaná bomba. Bude hodně zajímavé, jak spolu budou vycházet. Oba mají hodně zvláštní a velmi rozdílné povahy. Mohou jednoho dne explodovat. Nejsem si moc jistý, zda Kimi s Ronem budou moci spolupracovat," obává se bývalý pilot F1.

Na bývalého pilota McLarenu a známého šprýmaře udělal debut dvaadvacetiletého nováčka za volantem Sauberu velký dojem. Výkony na trati však nebudou vše, čím se bude v novém týmu prezentovat.

Raikkönen byl považován za velmi tichého a skromného mladíka, ale finská média nyní informovala o jeho románcích s mladými kráskami, mezi nimiž byla i bývalá skandinávská miss Jenni Dahlman. "Ron si myslí, že dostane nového Miku Häkkinena. Mika je perfektní gentleman, ale Kimi je malé zvíře!" řekl údajně jeden z mechaniků Sauber.

Zajímavé bude také, jak se vedení McLarenu srovná s Raikkönenovým image skejťáka, s jeho tetováním a odměřeným přístupem k věci.

Kimi Räikkönen během výletního letu s Australským královským letectvem nad Melbourne.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž