Kevin Harvick po vítězství v Darlingtonu v rámci okruhového seriálu NASCAR | foto: AP

Výhra č. 50. NASCAR je zpátky, v Darlingtonu kraloval Harvick

  • 0
První závod amerického okruhového seriálu NASCAR po koronavirové pauze v Darlingtonu vyhrál Američan Kevin Harvick a oslavil jubilejní 50. triumf v šampionátu. Okruhové speciály se na ovál vrátily po více než dvouměsíční přestávce. Nedělní závod se konal ve speciálním režimu a bez diváků.

„Nemyslel jsme si, že to bude až tak odlišné, ale pak jsem vyhrál, vystoupil jsem z auta a bylo tady mrtvolné ticho. Je to divné,“ uvedl Harvick v televizním rozhovoru bezprostředně po vítězství.

„Obvykle vystoupíš z auta a lidi křičí. Dnes to bylo... Nevím, co mám vlastně dělat,“ řekl čtyřicetiletý jezdec, který nakonec udělal to, co všichni. Odešel rovnou do depa.

Kevin Harvick po vítězství v Darlingtonu v rámci okruhového seriálu NASCAR
Kevin Harvick po vítězství v Darlingtonu v rámci okruhového seriálu NASCAR

Závody NASCAR byly stejně jako další sportovní akce v USA omezeny v polovině března. Nyní navázaly například na smíšené bojové umění MMA, které své galavečery již obnovilo.

Na okruhu v Darlingtonu bylo jen 900 lidí, kterým pořadatelé měřili teplotu. Podle agentury AP však nebyl nikdo testován na covid-19 s ohledem na nedostatek testů.

Populární americký seriál bude mít nyní nahuštěný program, již ve středu se v Darlingtonu jede další závod. Do konce měsíce jsou na programu ještě další tři.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž