Jorge Lorenzo

Jorge Lorenzo | foto: Reuters

Lorenzo nebude kvůli zraněným obratlům startovat ve Velké ceně Brna

  • 1
Španělský motocyklový závodník Jorge Lorenzo vynechá kvůli rekonvalescenci po zlomenině obratlů Velkou cenu České republiky na Masarykově okruhu u Brna i následnou Grand Prix Rakouska. V týmu Honda by ho měl po boku šampiona Marca Márqueze nahradit zkušený Němec Stefan Bradl, jenž už místo něj startoval začátkem července doma na Sachsenringu.

Dvaatřicetiletý Lorenzo si zlomil dva hrudní obratle před měsícem při tréninku na Velkou cenu Nizozemska v Assenu. Musel se podrobit operaci, a i když původně doufal, že by mohl v Brně startovat, jeho závodní pauza se protáhne minimálně do Velké ceny Británie v Silverstonu 25. srpna.

„I když během letní přestávky pracoval na svém uzdravení a jeho stav se zlepšil, stále ho trápí bolesti a nemůže strávit na motorce delší dobu,“ uvedl na Lorenzovu adresu tým Honda.

Trojnásobný mistr světa MotoGP prožíval už tak nevydařenou sezonu. I vinou zdravotních problémů po častých pádech se ještě neumístil v desítce, v sedmi závodech získal jen 19 bodů a v hodnocení MS je až šestnáctý.

Na Masarykově okruhu se nicméně Lorenzovi dlouhodobě dařilo. Dokázal tam vyhrát ve všech třech kategoriích a vedle pěti triumfů skončil ještě pětkrát na stupních vítězů, naposledy loni na druhém místě.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž