Jaguar touží potvrdit vzestup výkonnosti

Hockenheim - Eddie Irvine se na Velkou cenu Německa těší, jako se už dlouho na žádný závod netěšil. Hlavní důvodem jeho optimistické nálady je zrenovovaný model vozu Jaguar R3. Rychlostí při nedávné Grand prix Francie vlil tento stroj opět krev do žil celé stáje Nikiho Laudy. Irvine se kvalifikoval na deváté pozici, což se mu ještě letos nepodařilo. Bohužel musel odstoupit, protože se mu ulomilo zadní přítlačné křídlo. "V Magny Cours jsem by spokojen s R3 jako ještě nikdy předtím. Auto je mnohem více stabilní a téměř zmizela jeho nedotáčivost," potvrdil rodák z Ulsteru.

Na Hockenheim se rád vrací i proto, že se mu zde podařilo už jednou zvítězit. "Závodění na Hockenheimu mě opravdu baví, protože jsem zde v roce 1999 vyhrál (s ferrari). Doufám, že se budu dobře bavit i tentokrát."

Britský jezdec doufá, že i přes letošní stavební úpravy a své zkrácení neztratí legendární okruh nic na své přitažlivosti. "Změny, které byly na Hockenheimu provedeny jsou poměrně značné, ale stále by to měl být soutěživý okruh. Bývala to velmi rychlá trať a doufám, že že tomu tak bude i v budoucnu."

Šéf stáje Niki Lauda prozradil, na co se před velkou cenou budou v týmu nejvíce soustředit. "Přejeme si, aby se splnila předpověď a bylo hodně teplo. O když, jak jistě víte, na Hockenheimu může déšť během pár minut přijít doslova odnikud. Takže správná volba pneumatik by mohla hrát rozhodující roli. Dorazili jsme sem přímo z Magny Cours a pokusíme se maximálně využít posledních poznatků k dalšímu zlepšení naší výkonnosti," řekl Rakušan v britských službách.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž