Hill se vrací do F1 jako komentátor

Melbourne - Poprvé od roku 1999, kdy formuli 1 skončil, se bývalý světový šampion Damon Hill do šampionátu vrací. Tentokrát však bude působit jako komentátor nové digitálního vysílání stanice Sky. Damon Hill se tak přiřadí k Johnu Watsonovi, dalšímu bývalému výbornému pilotovi F1, který se komentování věnuje už delší dobu. Hill by se během sezony měl věnovat především analýzám aktuálního dění na trati. Třídenní závodní víkend na digitální stanici F1 Digital + stojí 12 britských liber a na objednávku 48 hodin před začátkem přenosu je dostupný všem předplatitelům Siky digital.

Damon Hill se narodil 17. září 1960 jako syn trojnásobného světového šampiona Grahama Hilla. Ve formuli 1 debutoval v roce 1992 ve Velké ceně Španělska, do které se však s Brabhamem nekvalifikoval. Stejně se mu vedlo i v dalších čtyřech závodech, takže na startovní rošt grand prix se postavil až v rodné Británii. V roce 1993 přešel do Williamsu, kde zažil vrchol kariéry. Do roku 1996, kdy se stal mistrem světa, neskončil Hill v šampionátu hůře než třetí. Pak se však nedohodl s Frankem Williamsem o výši smlouvy a odešel do Arrowsu, kariéru pak ukončil za volantem Jordan.

Damon Hill absolvoval celkem 115 velkých cen, do dalších šesti se nekvalifikoval. Na svém kontě má 22 vítězství, což ho mezi jezdci řadí na 10. místo. Skot také zvítězil ve 20 trénincích a zajel 19 nejrychlejších okruhů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž