Gerhard Berger varuje Jensona Buttona

Mnichov - Sportovní ředitel BMW a bývalý výborný jezdec formule 1 Gerhard Berger varoval Jensona Buttona, že musí začít být konkurenceschopný svému současnému týmovému kolegovi Giancarlo Fisichellovi. Jinak by se prý v roce 2003 nemusel do stáje Williams vrátit. Button je u Benettonu na tuto a příští sezonu na základě hostování od Williamsu, s nímž má dlouholetý kontrakt. Tam se může vrátit, pokud o něho šéfové stáje projeví zájem. "Pokud Jenson nedokáže být rychlejší než Fisichella, možná budeme uvažovat o tom, že podepíšeme smlouvu s Fisichellou," zaútočil na Buttona Berger.

Button je momentálně pod velkým tlakem, protože se mu s vozem Benetton Renault B201 vůbec nedaří sžít a výkony, jež podává, jsou daleko za očekáváním. V porovnání s Fisichellou je ve velké defenzívě. Ital totiž vede skóre kvalifikací 9:1 a získal také jediný bod stáje za šesté místo v Brazílii.

Berger, jenž hrál velkou roli v návratu BMW do světa F1 na otázku britského deníku "The Mirror" ohledně Buttona dále odpověděl: "Pokaždé jste srovnáváni s vaším stájovým kolegou, takže Jenson musí porazit Fisichellu. Od toho se bude odvíjet naše další jednání."

Buttonova budoucnost záleží také na tom, jak si povede Juan-Pablo Montoya. Kolumbijec, jehož si Williams vybral v serii CART, zabral pro letošní rok Buttonovo místo a koncem roku 2002 se vedení Williamsu může rozhodnout, že je pro něj cennější než britský mladík. Stáj Jaguar uvedla, že v tom případě by v roce 2003 měla o Buttona zájem ona.

Benetton Jensona Buttona při kvalifikaci na velkou cenu Brazílii.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž