Franco Morbidelli na pódiu oslavuje vítězství ve Velkí ceně San Marina.

Franco Morbidelli na pódiu oslavuje vítězství ve Velkí ceně San Marina. | foto: Reuters

Šance pro Morbidelliho. Z MotoGP přeskočí do světového šampionátu v rallye

  • 2
Další úspěšný italský motocyklový jezdec dostane příležitost ukázat se mezi elitou rallye. Vítěz tří letošních závodů MotoGP Franco Morbidelli prožije v prosinci debut v mistrovství světa. Tým Hyundai Italia oznámil, že pětadvacetiletý římský rodák se představí v jeho barvách při finále seriálu v Monze.

V Itálii se závěrečný díl sezony poznamenané pandemií koronaviru pojede od 3. do 6. prosince. Morbidelli bude ještě o tomto víkendu v Portimau bojovat ve finále motocyklové sezony o udržení pozice vicemistra světa za novým šampionem Joanem Mirem ze Španělska.

„Jsem z té šance zúčastnit se skutečného mistrovství světa v rallye nadšený. Bude to skvělá možnost být mezi nejlepšími jezdci světa a soutěžit v jiném sportu,“ uvedl Morbidelli v prohlášení týmu. „Bude to zábava, i když se musím rychle naučit spoustu detailů a nebude snadné si zvyknout za tak krátkou dobu na ta dvě kola navíc,“ dodal chlapík, který bude startovat ve třídě WRC3 s modelem vozu korejské automobilky i20 R5

Morbidelli se vydá ve stopách slavného krajana Valentina Rossiho, který se rallye věnuje často. V Monze, která dosud nikdy nebyla součástí MS, je Rossi dokonce se sedmi výhrami rekordmanem.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž