Formule 1, ilustrační snímek

Formule 1, ilustrační snímek | foto: AP

Šampionát formule 1 v příští sezoně rozšíří Velká cena Miami

  • 2
Mistrovství světa formule 1 v příštím roce rozšíří Velká cena Miami. Vedení šampionátu před startem dnešního závodu v Imole oznámilo, že s americkými organizátory podepsalo desetiletou smlouvu.

V nadcházející sezoně se tak v USA pojedou dvě Grand Prix. Závod v Miami, jehož datum zatím nebylo upřesněno, se připojí k Velké ceně USA, která se jezdí v texaském Austinu. Letošní ročník je na programu 24. října.

Miami je jedenáctým okruhem, na kterém se formule 1 v USA představí. V minulosti závody královské třídy motosportu hostilo Indianapolis, Sebring, Riverside, Watkins Glen, Long Beach, Las Vegas, Detroit, Dallas, Phoenix a v současnosti Austin.

Velká cena Emilie-Romagny formule 1

od 15 hodin online

Středobodem 5,41 km dlouhého okruhu bude areál stadionu Hard Rock, kde hraje domácí zápasy tým amerického fotbalu Miami Dolphins. Trať bude mít 19 zatáček, tři rovinky s nejvyšší rychlostí 320 km/h.

„USA je pro růst formule klíčovým trhem a druhým závodem ve Spojených státech ho podpoříme,“ uvedl výkonný ředitel formule Stefano Domenicali. „Na tvorbě trati jsme spolupracovali s předními odborníky a věříme, že fanouškům nabídneme tu nejlepší podívanou,“ přidal šéf Hard Rock komplexu Tom Garfinkel.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž