Esteban Ocon, jezdec týmu Force India.

Esteban Ocon, jezdec týmu Force India. | foto: Reuters

Pilot F1 Ocon bude mít v Mexiku kvůli výhrůžkám zvláštní ochranu

  • 2
Zvláštní bezpečnostní opatření budou provázet francouzského pilota Estebana Ocona během Velké ceny Mexika formule 1. Pilot stáje Force India podle svých slov čelí výhrůžkám smrtí od fanoušků jeho týmového kolegy Mexičana Sergia Péreze, s nímž měl během sezony rozepře.

Proto má Ocon v Mexiku tělesné strážce a jezdí pancéřovaným vozem v doprovodu policejní eskorty. Oba jezdci se letos několikrát na trati střetli a poté si posílali přes média kritické poznámky. Domlouvat jim museli šéfové stáje, až pak Pérez s Oconem slíbili, že už se dalších kontroverzí vyvarují.

„Od (červnového) závodu v Ázerbájdžánu jsem byl terčem mnoha výhrůžek smrtí,“ uvedl Ocon, který pak měl s Pérezem kolizi ještě v srpnu ve Spa. Do Mexika dorazil o den později, než plánoval.

„Museli jsme vyřešit bezpečnostní opatření, abychom se vyhnuli problémům. Zatím jde všechno bez problémů a snad to vydrží po celý víkend,“ řekl osmý muž průběžného pořadí mistrovství světa. Počítá s tím, že ho na Autodromu Hermanose Rodrígueze nečeká vřelé přijetí. „Dokud po mně nebudou házet kameny, je to v pořádku,“ uvedl Ocon.

Pérez doufá, že diváci se budou k francouzskému pilotovi chovat férově. „Je jasné, že to mezi námi od Baku skřípe a v Belgii se to ještě zhoršilo. Ale pak jsme si promluvili mezi čtyřma očima, bez zásahů týmu, a myslím, že od té doby se to zlepšilo. Celkově je teď atmosféra v pohodě. Je to jenom sport a myslím, že fanoušci nebudou na Estebana zlí, ale budou mu fandit,“ řekl Pérez, který je v pořadí MS před Oconem na sedmém místě.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž