Kimi Räikkönen v posledních předsezonních testech v Barceloně.

Kimi Räikkönen v posledních předsezonních testech v Barceloně. | foto: AP

Poslední testovací den před startem MS formule 1 ovládl Räikkönen

  • 1
Poslední testovací den před startem nového ročníku mistrovství světa formule 1 ovládl pilot Ferrari Kimi Räikkönen. Na okruhu Catalunya dosáhl času 1:17,221 minuty, kterým se v porovnání všech osmi dnů zimní přípravy na mistrovství světa zařadil hned za týmového kolegu Sebastiana Vettela. Ten ve čtvrtek pokořil traťový rekord časem 1:17,182.

Přes absolutní maxima pilotů italské stáje je považován za favorita nadále mistrovský Mercedes. Jeho piloti Lewis Hamilton a Valtteri Bottas podle serveru Motorsport-Total.com při simulacích závodního režimu dosahovali zhruba o sekundu lepších časů na kolo oproti Vettelovi s Räikkönenem. Byli také ze všech nejpilnější, celkem absolvovali v minulém a tomto týdnu 1049 kol, Ferrari 929. Z jezdců toho najezdil nejvíce Vettel (425) před Bottasem (372).

Druhý nejrychlejší v posledním testovacím dnu a třetí v absolutním hodnocení zimních testů byl Fernando Alonso z McLarenu, byť jeho tým opět musel řešit technické potíže. Opětovný únik oleje byl už šestým defektem v průběhu osmi testovacích dnů s novým motorem Renault a vyžádal si tříhodinovou pauzu na opravu. McLaren dohromady odjel z deseti týmů nejmenší počet kol (599) a Alonso byl na chvostu i mezi jednotlivci (150).

Stáje nyní až do zahajovací Velké ceny Austrálie nemohou vyjet se závodními vozy na trať. V akci budou poprvé až 23. března při úvodním tréninku, o první body v sezoně se v Melbourne Parku pojede o dva dny později.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž