Finský pilot Kimi Räikkönen se svým ferrari v depu během testování v Barceloně.

Finský pilot Kimi Räikkönen se svým ferrari v depu během testování v Barceloně. | foto: AP

Předsezonní testy formule 1 skončily triumfem Ferrari

  • 5
Předsezonní testy formule 1 skončily v Barceloně druhým triumfem Ferrari. Poté, co ve čtvrtek zajel nejrychlejší čas německý pilot Sebastian Vettel, ovládl pořadí pátečního posledního dílu jeho finský kolega Kimi Räikkönen.

Mistr světa z roku 2007 se jako první při testování na nový ročník mistrovství světa dostal pod hranici jedné minuty a 19 sekund. Jeho čas 1:18,634 byl zhruba o čtyři desetiny rychlejší než čtvrteční Vettelovo maximum.

Na dalších místech skončili nizozemský mladík Max Verstappen z Red Bullu (1:19,438) a španělský pilot týmu Toro Rosso Carlos Sainz (1:19,837), jenž byl dnes se 132 odjetými koly nejpilnějším pilotem. Až za nimi se seřadili jezdci mistrovského Mercedesu Valtteri Bottas z Finska (1:19,845) a vicemistr světa Lewis Hamilton z Británie (1:19,850).

Testování potvrdilo, že trio Mercedes, Ferrari a Red Bull je stále „odskočené“ od ostatních týmů. Z dosahovaných časů se nicméně nedají vyvozovat stoprocentní závěry, neboť například Mercedes se ani v minulých letech neprezentoval v přípravě suverénními výkony, ale v sezonách poslední tři roky jasně kraloval.

Nový ročník mistrovství světa startuje za dva týdny v Austrálii.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž