Daniel Ricciardo

Daniel Ricciardo | foto: AP

Ricciardo předpovídá ve formuli1 po zahájení sezony více kolizí

  • 0
Pilot formule 1 Daniel Ricciardo je přesvědčen, že dlouho odkládané zahájení sezony mistrovství světa s sebou nutně přinese chaos. Po dlouhé závodní pauze, vynucené pandemií koronaviru, očekává jezdec Renaultu na trati více chyb a kolizí, než je obvyklé. Všichni si podle něho budou muset nejprve zvyknout za závodní zátěž.

„Přinese to určitou formu chaosu, doufejme, že kontrolovaného,“ řekl třicetiletý Australan v rozhovoru pro BBC Radio 5 Live. „Nemyslím tím nutně auta. Ale všechno bude takové zarezlé, bude tam kombinace emocí, vzrušení a horlivosti,“ domnívá se.

Ve světě formule 1 se žádný závod neuskutečnil už sedm měsíců od skončení minulé sezony. Letos šampionát ještě nezačal, úvodních deset Velkých cen muselo být kvůli koronaviru odloženo nebo zrušeno. Vedení F1 věří, že se sezonu podaří odstartovat 5. července v Rakousku. Tou dobou už ale uplynou čtyři měsíce od doby, kdy piloti mohli v monopostech reálně testovat na okruzích.

Dlouhý výpadek by podle vítěze sedmi Velkých cen mohli lépe zvládnout zkušení jezdci. „Nováčci, kteří jsou v seriálu prvním druhým rokem, to asi pocítí výrazněji,“ tvrdí. „Jsem si ale jistý, že uvidíme spoustu odvážného předjíždění, ale i toho špatně odhadnutého,“ dodal.

gpa nkr

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž