Nový vzhled Fulínův vůz Leon Cup Racer TCR nastoupí do sezony v nových barvách....

Nový vzhled Fulínův vůz Leon Cup Racer TCR nastoupí do sezony v nových barvách. W | foto: WWW.THE22FULDA.COM¨

Dvakrát bedna. Fulín na Nürburgringu v cestovním voze zářil

  • 0
Parádní víkend vrátil Petra Fulína, pilota z Plas na Plzeňsku, do hry o triumf v letošním seriálu Evropského poháru cestovních vozů FIA ETCC. Na okruhu německého Nürburgringu dvakrát vystoupal na stupně vítězů a v průběžném pořadí ztrácí jediný bod na vedoucího Švýcara Schreibera.

„Musím poděkovat celému týmu a také všem sponzorům i fanouškům, jejich podpora na dálku byla příjemná a hnala nás dopředu. Jsme v polovině sezony a všechno je otevřené, moc se těším na další závody,“ hlásil spokojeně Fulín.

Piloti si na německém okruhu vyzkoušeli i legendární Severní smyčku. Náročná trať, přirovnávaná k rallyové rychlostní zkoušce, nabídla dva tříkolové závody. V prvním před sebe Fulín nepustil nikoho, ve druhém klání dojel třetí.

„Ačkoliv se nám nepovedlo trefit správně tlak v gumách v kvalifikaci, rozhodovalo se až na trati v ostrých závodech a my máme důvod ke spokojenosti,“ pochvaloval si Fulín.

Ale popořádku. Volné jízdy vycházely jeho týmu na výbornou, pneumatiková alchymie v kvalifikaci Fulínovi přiřkla druhé místo na roštu prvního závodu. Bezpečné nastavení, které zajistilo namáhaným pneumatikám potřebnou výdrž, poté přineslo své ovoce a český jezdec si připsal prvenství.

Do druhého závodu musel útočit až z osmého místa, ze startu navíc vyrazil jako poslední. Ale parádní stíhací jízdou se posunul až na bronzovou pozici.

Příští podnik šampionátu ETCC hostí portugalský Vila Real, kde se pojede 25. června.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž