Dominik Stříteský s Jiřím Hovorkou na Rallye Hustopeče.

Dominik Stříteský s Jiřím Hovorkou na Rallye Hustopeče. | foto: Eduard Skaba

Šance pro nadějného Stříteského. Čeká ho start v továrním týmu Škody

  • 0
Má za sebou pouhé čtyři starty s vozem kategorie R5, přesto o víkendu dostane mimořádnou šanci. Teprve jedenadvacetiletý talent soutěžního sportu Dominik Stříteský z Kelče bude závodit na Rally Bohemia v barvách továrního týmu Škoda Motorsport.

„Jsem za to ohromně rád. Není to věc, která by se stávala každý den,“ poznamenal Stříteský, který jinak jezdí v barvách ACA Škoda Vančík Teamu.

Škoda letos nemá vlastní závodní tým, místo toho podporuje dealerské stáje. Ovšem pro svůj domácí podnik v Mladé Boleslavi udělá výjimku, protože slaví 120 let motorsportu. Nasadí rovnou tři vozy. 

Samozřejmě za ni pojede dlouholetá opora Jan Kopecký, dále bolivijský jezdec Marco Bulacia Wilkinson, jenž je průběžně třetí v mistrovství světa v kategorii WRC2, a pak Stříteský. 

„Jedná se zatím o jednorázovou akci, ale s velkým zájmem sleduji práci celého týmu,“ podotkl Stříteský. Čím si šanci vysloužil? „Vstup do sezony se nám povedl nad očekávání, zřejmě to podpořily i následné stabilní výkony, které jsou podstatnější než jednorázové výstřely.“

Stříteský, který má nového spolujezdce Jiřího Hovorku, byl ve Fabii Rally 2evo čtvrtý na Valašské rally i na Šumavě a pátý v Hustopečích.

Na Bohemii se pochopitelně představí víc pilotů z regionu. Vedle Stříteského by se v popředí výsledkové listiny mohli pohybovat hlavně piloti Samohýl Škoda Teamu Miroslav Jakeš a Adam Březík.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž