Buggyra představila třetí vůz

Roudnice nad Labem - Závodní tým Buggyra představil v technologickém centru v Roudnici nad Labem zástupci nový vůz. Řídit ho bude dvaadvacetiletý Adam Lacko. "Jsem rád, že budu jezdit s Buggyrou, i když to bude jen na tři závody," usmíval se jezdec. Nejbližší možnost ukázat své schopnosti na novém voze bude mít Lacko už během víkendu v italském Misanu.

Lacko ohlásil svůj střídavý start v letošním ročníku Evropského poháru už před týdnem, dnes se mohl poprvé předvést veřejnosti za volantem bílého vozu, který bude řídit. Zcela poprvé za ním seděl v pondělí během testování na mostecké závodní dráze.

Ještě v minulém roce jezdil Lacko na konkurenčním voze MAN, ale už během podzimu se objevovaly spekulace, že se stane druhým Čechem v barvách roudnické stáje.

Jeho domovskou stájí je Prima Internet Expres, jejíž šéf Stanislav Matějovský letos zaměřil svou pozornost především na okruhové závody osobních vozů.

Lacko však dostane možnost si udržovat své návyky z posledních dvou ročníků Evropského poháru na nejsilnějších závodních strojích.

Startu třetího vozu z Roudnice hodně přispěl vstup německé firmy zabývají se elektronickým mýtným pro nákladní vozy.

"I díky tomu se tahače vrátily do televizního vysílání Eurosportu, což dál pomůže zatraktivnit již tak zajímavý průběh šampionátu. V něm je letos letos startuje na padesát jezdců," připomněl manažer Buggyry Martin Lansdorf boom, který truckové závody zaznamenaly.

Angažování Lacka má zase podle Lansdorfa zvýšit konkurenci uvnitř týmu, kde startují dvojnásobný mistr Evropy Gerd Körber a další Čech David Vršecký. Ten návrat mladšího kolegy do šampionátu vítá, třetím do počtu je František Vojtíšek s Renaultem.

"Vždy je lepší, když je na startu více Čechů. Největší radost mám ale z toho, že budou znovu kroužit po okruhu tři naše vozy," řekl Vršecký.

Lackův vůz má podle technického šéfa Buggyry Marika Kresse jen drobné technologické odlišnosti od dalších vozů a podle jeho názoru má na to, aby se pohyboval také na předních pozicích šampionátu.

"Adam proto nepojede mimo závod, ale o body jako ostatní. Během tří závodů lze získat teoreticky až 180 bodů a pokud by se mu dařilo, má možnost se objevit vysoko i v celkovém hodnocení," vysvětlil Lansdorf.

V technologickém centru závodního týmu Buggyra v Roudnici nad Labem byl 17. května představen soutěžní vůz Adama Lacka pro letošní sezonu Evropského poháru tahačů.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž