Británie velkou cenu předplacenou nemá

Londýn - Bývalý jezdec formule 1 a televizní komentátor John Watson varoval při rozhovoru pro deník Sun tamní fanoušky, že je docela možné, aby Velká Británie poprvé v historii přišla o svoji velkou cenu F1. Spekulace o možném vyřazení trati z kalendáře pro rok 2002 jsou podloženy dvěma lety dopravních problémů, které areál sužovaly. Vloni se kvůli dešťům dokonce několik desítek tisíc diváků vůbec nedostalo na své místa na tribunách. Konečné rozhodnutí padne 14. prosince na jednání FIA.

Watson si myslí, že i když je Silverstone domovem britského motorismu, neznamená to, že má své místo v kalendáři automaticky předplacené. FIA podle něho musí vycházet z aktuální situace a není podle něho vyloučeno, že trať se mezi velké ceny vrátí až v roce 2003 poté, co její zázemí projde nutnými změnami.

"Silverstone nemá automatické právo hostit grand prix. Organizátoři musí nejprve prokázat, že areál splňuje všechny vyžadované standardy. Zvěsti o možném vyškrtnutí závody z příštího ročníku nejsou příjemné. Je to ale možné, i když já osobně jsme přesvědčen, že to jen strašidlo na pořadatele, aby svůj okruh vylepšili. Vsadil bych se o to, že se na Silverstone v roce 2002 pojede, ale rozhodnutí FIA je s ohledem na potíže s dopravou stále nejisté,“ řekl Watson Sunu.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž