Richard Branson

Richard Branson | foto: AP

Branson se kvůli prohrané sázce v F1 za měsíc promění v letušku

  • 2
Nevídané zpestření letu čeká pasažéry na lince z Perthu do Kuala Lumpuru, kteří se na cestu vydají 12. května. Právě v ten den splní slib z prohrané sázky ve formuli 1 britský miliardář Richard Branson a bude fungovat jako letuška v běžném stejnokroji a lodičkách.

Branson konečně splní sázku, kterou v roce 2010 uzavřel s vlastníkem konkurenční stáje Tonym Fernandesem o to, kdo z nich dopadne v mistrovství světa lépe. Protože oba vlastní letecké společnosti, dohodli se, že poražený odslouží jednu směnu jako letuška na vybraném letu.

Body tehdy nezískal ani jeden nováčkovský tým, Fernandesův Lotus však v Poháru konstruktérů obsadil desáté místo, zatímco stáj Virgin skončila na poslední dvanácté příčce.

"Konečně přišel čas zúčtovat se Sirem Richardem," uvedl dnes Fernandes, který v minulosti pro Bransona pracoval v hudební branži. "Jsou to trapné chvíle, když na to člověk vzpomíná, a k popukání je vědomí, že teď bude on pro mě pracovat jako letuška," dodal malajský majitel společnosti AirAsia.

Obsluhu od miliardáře mohou cestující pořídit za 399 australských dolarů (8000 korun) - právě tolik stojí letenka. Sto australských dolarů z každé prodané letenky půjde na charitu.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž