Posádka Jan Kopecký a Pavel Dresler (uprostřed) si na stupních vítězů...

Posádka Jan Kopecký a Pavel Dresler (uprostřed) si na stupních vítězů vychutnává ovace pro vítěze Barum rallye. | foto: Luděk Ovesný, MAFRA

Barum rally žádá fanoušky o pomoc. Organizátorům chybí 3,5 milionu

  • 0
Do konce měsíce musí padnout rozhodnutí, zda se letos uskuteční jubilejní 50. ročník nejpopulárnější tuzemské automobilové soutěže Barum Czech Rally Zlín. Pět dní před vypršením termínu jsou pořadatelé ve svízelné situaci. Vinou pandemie koronaviru jim v rozpočtu chybí 3,5 milionu korun. Proto se rozhodli k dost netypickému kroku. Veřejně žádají o podporu fanoušky, stejně jako podnikatele a firmy.

„Dlouho jsme zvažovali, zda přistoupit k tomuto kroku a zda veřejně říct, že to nedáme bez podpory a pomoci našich fanoušků,“ vzkazuje motoristickým příznivcům prostřednictvím videoprojevu ředitel soutěže Miloslav Regner. „Barumka nyní bojuje o to, aby se vůbec mohla uskutečnit.“

Organizátoři zřídili účet v tuzemské i mezinárodní verzi a doufají, že uspějí. Zpráva se objevila i na oficiálním webu mistrovství Evropy, do něhož Barumka dlouhodobě patří.

„Tři a půl milionu korun je obrovská částka a na její zkompletování zbývá jen minimum času. Přesto doufáme, že se jubilejní ročník podaří zachránit,“ uvedl Regner.

Rozhodnutí, které padne posledního června, bude konečné. Po něm začnou pořadatelé finalizovat přípravy na poslední srpnový víkend, kdy by se mělo na Zlínsku závodit, nebo jubilejní 50. ročník přesunou na rok 2021.

„Pokud se letos pojede, ze sportovního hlediska by se jednalo o mimořádně kvalitní ročník. Z kalendáře mistrovství světa odpadá jeden podnik za druhým a jezdci se ptají, zda místo něj mohou závodit právě v mistrovství Evropy,“ láká Regner fanoušky k podpoře.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Barum rally