Auto bylo neříditelné, říká Villeneuve

Nürburgring - Rozdílné osudy potkaly při kvalifikaci na Velkou cenu Evropy piloty BARu. Olivier Panis získal dvanáctým místem pozici nejrychlejšího jezdce hondy a naopak Jacques Villeneuve byl na devatenáctém místě nejpomalejším reprezentantem japonské automobilky. "Po ranních trénincích jsem tušil, že kvalifikace bude obtížná. Naše auto nebylo konkurenceschopné. Dobře se nám ho podařilo vyvážit, bohužel však bylo špatně ovladatelné," vysvětloval framcouzský veterán.

"Dvanácté místo mě extrémně potěšilo. Poslední okruh se mi podařilo zajet bezchybně a i s neposedným autem jsem si poradil. Oceňuji práci mechaniků i inženýrů za poslední dva dny. Výkonost vozu se od pátku hodně zvedla. Doufám, že to bude tak pokračovat a v závodě se ještě ukážeme," dodal Panis.

Jacques Villeneuve byl velmi frustrován až devatenáctou pozicí na startu. "Jsem hodně zklamán. Nedařilo se mi celý víkend sžít se s vozem a toto je výsledek. Nepodařilo se nám najít to správné kvalifikační nastavení."

"Byli jsme hodně pomalí celou trať, ale nejvíce v první zatáčce. Jel jsem naplno, ale auto bylo prostě neříditelné. Nerozumím tomu, protože Olivier dokázal zajet celkem slušný čas. Mám na tento závod nové šasí a může to být i tím. To se novým šasí často stává, že nejsou dobrá... Ještě uvidíme, zda zítra pojede v náhradním autě nebo ne."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž