Aleš Loprais a jeho nový speciál zvaný Královna. | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

Lepší test pro auto si nelze představit, říká Loprais o Silk Way Rally

  • 0
Všichni členové týmu i veškerá technika Loprais InstaForex Teamu jsou už po ruské Silk Way Rally zpět doma ve Frenštátě pod Radhoštěm.

"Všichni jsou v pohodě a vypadá to, že i vcelku zdraví. Samozřejmě jsou hodně unavení, mají za sebou nejen náročný závod, ale také cestu domů. Odpočívat se ale bude až o víkendu, protože je třeba uskladnit techniku, složit auta a udělat pořádek ve věcech," hlásil Karel Loprais, strýc závodníka Aleše Lopraise, jenž v Rusku testoval zcela nový vůz pro Dakar zvaný Královna.

"Etapy tam byly extrémně náročné, teploty taky. Cesty byly hodně rozbité, z velké části písek. Nedokážu si představit lepší příležitost, jak otestovat nový vůz. Taková jiná příležitost ani neexistuje," konstatoval Karel Loprais. "Pro mechaniky a celý tým to bylo neuvěřitelně náročné. Ale všichni s tím počítali a šli do toho."

Aleš Loprais s novým speciálem střídal v ruské dálkové rally úspěchy s propady. Několikrát dojel v etapě na stupních vítězů, několikrát ale také s velkou časovou ztrátou kvůli poruchám techniky.

"Nepodařilo se nám sice zajet celkový výsledek, a doplnit tak naši sbírku bronzového a zlatého vavřínu z let předešlých, nicméně dvakrát druhé a jednou třetí etapové umístění nám dává naděje," řekl Aleš Loprais. "Pokud Královna jede bez poruchy, tak doslova letí. Budeme nadále pokračovat ve vývoji a ladění tohoto kamionu pro Dakar."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž