Adam Lacko (vlevo) na stupních vítězů během závodu evropského šampionátu tahačů...

Adam Lacko (vlevo) na stupních vítězů během závodu evropského šampionátu tahačů v italském Misanu. | foto: BUGGYRA media

Úspěšný vstup do ME. Lacko začal v Misanu druhým místem a vévodí pořadí

  • 0
Adam Lacko vstoupil úspěšně do nového ročníku mistrovství Evropy v závodech tahačů. V Misanu, kde šampionát začal, obsadil v hlavním závodu druhé místo. Ve druhé jízdě byl jezdec Buggyry čtvrtý a v čele seriálu má náskok jednoho bodu na Španěla Antonia Albaceteho. Třetí je o další bod zpět obhájce titulu Němec Jochen Hahn.

Lacko má k dispozici nový speciál VK50 a hned od začátku s ním dosahuje velmi dobrých výsledků. V kvalifikaci byl druhý za Hahnem a stejný průběh měla i první bodovaná jízda. Lacko byl druhý od startu do cíle.

„Na startu jsme se s Jochenem přetahovali o první pozici, ale nakonec souboj o vedení ustál. Snažil jsem se z auta vytáhnout, co šlo, a stačilo to na druhou pozici,“ řekl spokojený Lacko.

Do druhého závodu, který je méně bodovaný, odstartoval ze čtvrté řady a nakonec si vyjel čtvrté místo.

„Na startu tam byl velký boj, ale podařilo se mi procpat dopředu. S Jochenem jsme si tam pak dvakrát vyměnili pozice, on ale následně dostal penalizaci za traťové limity a propadl se. Ke konci závodu jsem se stále víc a víc přibližoval pódiu. Možná kdyby se jelo ještě o kolo víc, tak by to klaplo,“ uvedl Lacko.

V Misanu se dařilo i druhému jezdci roudnického týmu Britovi Oliveru Janesovi, který se dvakrát dostal do elitní desítky a průběžně je se čtyřmi body devátý.

Mistrovství Evropy tahačů v Misanu (Itálie):

1. jízda: 1. Hahn (Něm./Iveco) 25:11,293, 2. Lacko (ČR/Buggyra) -2,314, 3. Albacete (Šp./MAN) -3,122.

2. jízda: 1. Reinert (Něm./Iveco) 25:19,390, 2. Albacete -1,279, 3. Halmová (Něm./Iveco) -2,385, 4. Lacko -3,621.

Průběžné pořadí: 1. Lacko 22, 2. Albacete 21, 3. Hahn 20.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž