Jásající evropský šampion Adam Lacko

Jásající evropský šampion Adam Lacko | foto: BUGGYRA media

Lacko vedle Hamiltona či Ogiera: Završila se jedna etapa mého života

  • 0
Nebývalou poctu okusil nedávno pilot Adam Lacko z Frenštátu pod Radhoštěm. Letos totiž vybojoval titul mistra Evropy v okruhových závodech tahačů, a proto byl pozván na slavnostní ocenění šampionů FIA (Mezinárodní automobilové federace) do francouzského Versailles.

„Oficiality moc nemusím, ale přece jen se tím završila jedna etapa mého života. Kluk z Frenštátu a stáj z Roudnice nad Labem byli prezentováni na stejném pódiu jako mistři světa F1 nebo světového šampionátu rallye. Docela slušný oddíl, chtělo by se říci,“ usmál se Lacko, jehož do Francie doprovodila manželka Kateřina.

„Chtěl jsem pozvat rodiče, kteří při mně vždycky stáli. Bez jejich podpory bych to nedokázal. Ze strany pořadatele nám ale bylo sděleno, že to z kapacitních a bezpečnostních důvodů nepůjde. Nedá se nic dělat,“ přiznal mírné zklamání frenštátský závodník stáje Buggyra Racing.

Ještě před odjezdem do Versailles se Lacko těšil na setkání s šampionem formule 1 Lewisem Hamiltonem či rallyovým mistrem světa Sebastienem Ogierem. „Pokud by za mnou někdo z nich přišel kvůli společnému selfie, určitě bych kolegům šampionům vyhověl,“ smál se Adam Lacko.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž